fbpx

Woede en vragen over het aanspoelen van 17 dode dolfijnen aan kust Mauritius (video)

0

Verhitte discussies worden er in Mauritius gevoerd of de dood van de 17 dolfijnen te wijten is aan een olielekkage. De minister van Visserij liet al gelijk weten, dat er geen verband was tussen de olievlek en de dood van de 17 dolfijnen. Hij vertelde dat twee van de dode dolfijnen haaienbeten hadden.

Milieuactivisten denken daar uiteraard totaal anders over. Buiten deze aangespoelde dode dolfijnen, zijn er ook opvallend veel dode vissen en kreeften. Het een en ander heeft intussen tot grote woede geleid bij de bevolking. Evenals de milieuactivisten wijten zij dit allemaal aan de olielekkage die is veroorzaakt door een tegen de rotskliffen gestrand schip, dat daarna olie lekte.

Sommige dode dolfijnen roken ook naar brandstof. Green Afrika heeft inmiddels ook gereageerd. Zij hebben ervoor gewaarschuwd dat “duizenden” diersoorten “het risico lopen te verdrinken in een zee van vervuiling, met ernstige gevolgen voor de economie, de voedselzekerheid en de gezondheid van Mauritius”.

Maar de minister van Visserij van Mauritius, zei dat de eerste tests met de dolfijnen erop wezen dat er geen verband was tussen de olievlek en hun dood. Wordt zeker nog vervolgd.

Share.

About Author

Patricia

Comments are closed.