fbpx

Worden honden onze redders in de strijd tegen het coronavirus?

0

De Britse overheid heeft een financiering van een half miljoen pond ter beschikking gesteld, zodat honden kunnen worden opgeleid om te proberen het coronavirus op te sporen voordat de symptomen bij de mens verschijnen.

Zoals bekend hebben honden een enorm sterk reukvermogen. Eerder zijn honden al met succes getraind om de geur van bepaalde kankers, malaria en de ziekte van Parkinson te detecteren, en een nieuwe studie zal onderzoeken of labradors en cocker-spaniëls kunnen worden getraind om Covid-19 bij mensen op te sporen.

In de beginfase van het onderzoek zullen geurmonsters worden verzameld van coronaviruspatiënten in Londense ziekenhuizen. Zes gespecialiseerde honden zullen dan een training ondergaan om het virus uit de monsters te identificeren.

Verwacht wordt dat de honden snel resultaten zullen boeken. Zij zouden elk zelfs 250 mensen per uur kunnen screenen en hun score zou zeker aan de onderkant 90% kunnen bedragen. Het lijkt er dus op dat onze trouwe viervoeter een belangrijke bijdrage gaat leveren in onze strijd tegen het coronavirus.

bron: BBC News

Share.

About Author

Patricia

Comments are closed.