fbpx

Zeldzame witte giraffe en haar jong slachtoffer van stropers!

2

In een Keniaans natuurreservaat zijn twee zeldzame witte giraffes gedood door stropers. Natuurbeschermers vonden de karkassen van een vrouwtjes-giraffe en haar jong. Gevreesd wordt dat er nu nog maar één levend exemplaar ter wereld is.

De directeur van het reservaat Mohammed Ahmednoor spreekt van een ‘zeer verdrietige dag’, schrijft de BBC. “Wij zijn de enige gemeenschap ter wereld die de bewakers van deze witte giraffes zijn.”

De bijzondere dieren, die hun witte huid aan de aandoening leucisme te danken hebben, werden in 2017 voor het eerst gefotografeerd. De laatste keer dat de giraffes in het noordoosten van Kenia werden gespot, was volgens Ahmednoor drie maanden geleden.

“Het doden van de dieren is een klap voor de stappen die de gemeenschap heeft gezet om zeldzame en unieke soorten te behouden”, vervolgt Ahmednoor. “Het is ook een wake-upcall voor vervolgde steun voor behoud van deze soorten.”

Het Ishaqbini Hirola-reservaat in Kenia is een enorm niet-omheind gebied, waarin meerdere dorpjes liggen.

De stropers zijn nog niet gevonden, en hun motief is volgens het reservaat nog onduidelijk. De Kenya Wildlife Society onderzoekt de zaak.

Kenia neemt maatregelen om uitsterven giraffe tegen te gaan.

foto: twitter @therealkenyan

bron: rtlnieuws

Share.

About Author

Avatar

2 reacties

Leave A Reply