fbpx

Zeldzame witte grizzlybeer gespot in de Canadese Rocky Mountains

0

Een Canadees gezin reed over een afgelegen snelweg in de Canadese Rocky Mountains. Zij konden hun ogen niet geloven, toen ze ineens een witte grizzlybeer in de sneeuw zagen lopen. Die was daar samen met zijn broer, die een donkere vacht had, op zoek was naar voedsel.

“We wisten dat we heel veel geluk hadden omdat witte grizzlyberen zeer zeldzaam zijn”, vertelde de familie tegen lokale media. Grizzlyberen variëren normaal gesproken in kleur van donkerbruin tot blond, maar een witte beer is ongelooflijk zeldzaam.

Experts zeggen dat de kleuring het resultaat is van een recessief gen in de welp – niet van albinisme. De jonge beer is ook geen lid van een andere Canadese ondersoort, de Kermode “spirit” beer, die voorkomt in de gematigde regenwouden van de westkust van het land.

Die ongrijpbare dieren hebben ook een witte vacht, maar zijn een ondersoort van de zwarte beer – niet de grizzly. De witte grizzlybeer wordt zelden tot nooit gezien. Maar nu deze beer is gespot, dreigt er ook volgens deskundigen gevaar.

“Deze ongewoon uitziende dieren worden meedogenloos opgejaagd door fotografen, en dus hoe minder we erover praten, hoe beter”, zegt een natuurbeschermingsbioloog. Hij zegt ook dat de witte beer en zijn broers en zussen zich over een groot gebied uitstrekken.

Maar naarmate de beperkingen voor het coronavirus afnemen en de nationale parken langzaam heropenen, verwachten de medewerkers een golf van bezoekers en zijn ze bang dat velen naar de beer zullen gaan zoeken.

Hopelijk trekken de beren, wanneer de sneeuw is gesmolten, zich terug naar hogere gedeeltes van een berg waar de mens moeilijk kan komen.

Share.

About Author

Patricia

Comments are closed.