fbpx

Zo probeert men de rode panda tegen uitsterving te beschermen

0

Zoals zoveel dieren staat ook de rode panda, die geen familie is van de reuzenpanda, op het punt van uitsterven. De wilde populatie dreigt steeds meer in aantal af te nemen vanwege verlies van leefgebied, stroperij en inteelt.

Ook wordt er in het zuidwesten van China illegaal jacht op ze gemaakt vanwege zijn borstelige staart waarvan men hoeden met geluksamuletten maakt. De rode panda leeft in bomen en eet voornamelijk bamboe.

Om meer van ze te weten te komen, zijn tien rode panda’s, zes vrouwtjes en vier mannetjes, uitgerust met een GPS halsband. Zij worden bedreigd, met een aantal tot enkele duizenden in de oostelijke Himalaya en het zuidwesten van China. Deze tien rode panda’s zijn uitgerust met GPS- halsbanden om hun bereik in de bossen bij de berg Kangchenjunga te volgen. De GPS-halsbanden zouden goed werken en “opwindende gegevens” opleveren.

Zo hoopt men beter in beeld te krijgen wat de factoren zijn die de panda’s met uitsterven bedreigen. Het verlies van de bossen, die beschutting bieden en een voorraad bamboe voor voedsel. zijn in ieder geval een groot probleem .

Natuurbeschermers in Nepal hopen dat deze studie in de loop van een jaar waardevolle gegevens zal opleveren over hoe een van de laatst overgebleven populaties beter kan worden beschermd.

Share.

About Author

Patricia

Comments are closed.