fbpx

Zorgen in Nederland over vele ontsnapte wallaby’s (video)

0

Het is in Nederland niet verboden om een wallaby, een middelgroot soort kangoeroe, te hebben, maar dan moet je wel verdomd goed op letten. De wallaby maakt er namelijk bijna een sport van om, wanneer het maar even kan, de benen te nemen.

Door het corona virus zijn de eigenaren meer thuis en besteden daardoor meer tijd aan hun dier. Maar als je even de deur van het verblijf open laat staan, dan ziet de wallaby zijn kans schoon en gaat op avontuur.

Volgens dierenarts Jan Pol, bekend van het National Geographic programma “The Incredible Dr. Pol” horen deze dieren niet thuis in een achtertuin of op een kinderboerderij. Deze dieren hebben volgens hem juist de ruimte nodig.

Ze zijn namelijk dol op springen en rennen en ja, dat gaat niet in die kleine achtertuinen. En daar komt bij dat in de zomermaanden het natuurlijke paarseizoen begint voor buideldieren. Dus is de wallaby niet te houden, vlucht en gaat op jacht naar een mooi wallaby vrouwtje.

Dierenorganisaties zijn er dan ook geen voorstander van om deze familie van de kangoeroe als huisdier te houden. Maar helaas zien veel mensen het hebben van een wallaby als een statussymbool en hebben eigenlijk weinig kennis over het dier.

Ze horen hier gewoon niet thuis. Niets voor niets maken de organisaties zich zorgen over de toename van het aantal ontsnapte wallaby’s. Hopelijk is dit niet aan dovemansoren gericht.

Zou deze ontsnapte wallaby op zoek zijn geweest naar een mooi vrouwtje op de camping?

bron: nu.nl

Share.

About Author

Patricia

Comments are closed.